Стоковый магазин Брендовой Сантехники

Змішувачі для кухні – особливості конструкції та поради щодо вибору

Якісний кухонний змішувач завжди відноситься до базового обладнання, від якого залежить комфорт процесу приготування їжі і загальний рівень проживання в будинку або квартирі. Правильно підібрана модель здатна прослужити власнику тривалий час.

Щоб уникнути проблем з поломками та частими зверненнями до майстрів з ремонту сантехніки, бажано мати загальне уявлення про влаштування даного приладу та його особливості в процесі експлуатації.

Види змішувачів за матеріалом виготовлення

Тривалість безаварійної роботи та безпека користування насамперед пов’язані з компонентами, використаними виробником як вихідний матеріал. Якщо ви вирішили купити змішувач для кухні, зверніть увагу на цей нюанс насамперед.

Декілька типів компонентів застосовуються найчастіше у вигляді сировини для виготовлення – пластмаса, керамічні структури, граніт та метал.

  1. Металеві зразки виконані з різних сплавів, що мають відмінності за своїми характеристиками:
  2. Найбільш популярними незмінно вважаються латунні змішувачі та бронзові модифікації. У цьому випадку можна бути впевненим у стійкості приладу до впливу агресивного середовища та великого терміну служби. Вартість даних моделей трохи вища за аналоги, але вона повністю виправдана чудовими параметрами обладнання.
    Нержавіюча сталь поступово втрачає свої позиції на ринку продажів через характерну для неї здатність кришитися.
  3. Хороше рішення при виборі змішувача для кухні з несприйнятливістю до засобів для чищення – це хром з його гіпоалергенними властивостями. Важливий нюанс при такому покритті полягає також у приємному візуальному сприйнятті подібних виробів.

По міцності поряд з латунню високо цінуються гранітні змішувачі з їхньою довговічністю та простотою догляду.

Презентабельність керамічних нівелюється значним ризиком отримання ушкодження. Дешеві пластмасові зразки досить міцні структурою, але через вразливість місць з’єднань і тертя мають невеликий експлуатаційний ресурс.

З чого складається конструкція

Основні вузли будь-якої моделі – це вилив з великим діапазоном параметрів довжини, важіль для перемикання, аератор, шар або картридж, міцний корпус. Зазвичай принцип дії полягає у регулюванні сили натиску рухом важеля по вертикалі, а температура регулюється аналогічним способом горизонтально. Рівномірне розподілення води досягається за допомогою аератора.

Розрізняють кілька типів змішувачів:

1. Кульові модифікації

Облаштовані спеціальними порожнистими кульками, що виконують функції змішування. Стандартне виконання – три отвори (два для надходження гарячої та холодної води та одне для виходу).

Куля розташовується на двох пристосуваннях із гуми, так званих «сідлах». Змішувальний елемент під час руху важеля переміщається щодо кожного сідла, що дозволяє виконувати регулювання сили потоку та температури рідини на виході. Манжет ущільнювач стопорної гайки необхідний для надійного кріплення.

2. Картриджні змішувачі

У виробах цієї категорії кульові механізми замінюються на оригінальні диски з металокераміки. При повороті важеля диски починають зрушуватись. Від положення з певним перекриттям дискових отворів залежать характеристики сили струменя та температури.

3. Кран-буксові

Крім одноважільних, як і раніше, популярні двовентильні змішувачі з розміщеними з боків виливу двома кранами та основою конструкції у вигляді таких запірних деталей, як кран-букси. Два головні типи конструкції цього вузла – притерті керамічні диски чи вентильні головки.

4. Сенсорні моделі

Цікавий варіант з відсутністю необхідності торкатися пристрою руками. Наявність ультразвукового, інфрачервоного або фотосканера забезпечує оригінальне керування пристроєм. Електронний модуль із компактним акумулятором за рахунок дії соленоїдного клапана гарантують подачу води при попаданні рук у зону захоплення магнітного поля, що утворюється за допомогою індукційного контролера.

Основні поради щодо вибору

Підібрати та купити змішувач для кухні з параметрами, що повністю відповідають вашим побажанням, необхідно з великою відповідальністю. Адже саме тут сантехнічне обладнання найчастіше використовується і з підвищеною інтенсивністю. Тому зверніть увагу на такі нюанси:

  • вибір якісної та самої підходящої за вартістю моделі;
  • уважно ознайомтеся з інформацією про використаний матеріал;
  • проконсультуйтеся зі спеціалістами щодо варіанта кріплення;
  • залежно від специфіки приміщення виконується розрахунок габаритів виливу та самого крана;
  • у багатьох ситуаціях не буде зайвим наявність додаткового функціоналу, наприклад вбудований фільтр.

Багато пропозицій на вітчизняному ринку продажів дозволяє купити змішувач в Україні з оптимальними для вашої кухні характеристиками за найкращою ціною.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик